donderdag 20 juni 2013

De Burgh

Bestemmingsplan de Burgh is volgens het rapport en het beeldkwaliteitplan een plaatje.
Een wijk met een dorpse uitstraling, kleurrijk en bestaande uit verschillende bouwstijlen, in een parkachtige omgeving en een centraal groengebied, dat zijn in het kort enkele passende opmerkingen aan dit beeldkwaliteitplan.  Met het toepassen van LEDverlichting in het straatbeeld, komt voor Gemeente Belangen Koggenland weer een wens in vervulling.                                                                                                       
Bij de hoorzitting zijn nog zienswijzen ter discussie gebracht, daarvan zijn er vele in het plan aangepast, waardoor dit tot grote tevredenheid als raadsstuk ter tafel ligt.                                
Gemeente Belangen Koggenland spreekt zich wel uit om de complete verlengde Leet aan te leggen voordat de bouw start. Het college heeft voorgedragen om deze bouwweg gezamenlijk met de fasering van de woningen aan te leggen.                                        
Dit is voor het GBK onacceptabel, daar minimaal voor een periode van 4 jaar, al het verkeer van bouwmaterialen, personeel en de dan gevestigde bewoners over de Zuid Spierdijkerweg en de Burgh moeten. Juist het scheiden van deze 2 stromingen is ook van groot belang voor de verkoopbaarheid van de woningen in deze eerste fases.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten