maandag 21 maart 2016

Gezondheidscentrum

De Goorn is een splinternieuw gezondheidscentrum rijker. 
Het nieuwe centrum, gevestigd aan de Dwingel 3, wordt zaterdag 19 maart officieel geopend door wethouder Bijman, in het bijzijn van burgemeester Posthumus en de andere wethouders van de gemeente Koggenland.

Het vergde bijna een jaar van voorbereiding en drie maanden hard werken, maar het resultaat mag er dan ook zijn: de voormalige bibliotheek in het hart van De Goorn is omgetoverd tot een prachtig gezondheidscentrum, met ruimtes voor de praktijk van huisartsen Philipsen en Soeterik, de apotheek en zes para-medische disciplines.

Het nieuwe centrum moet een plek worden waar iedereen zich thuis voelt. De bevolking werd gevraagd om een nieuwe naam te bedenken. Er kwamen zeventig inspirerende suggesties binnen, met onder meer namen als Zorgsuper (naar de supermarkt, die vroeger op de plek was gevestigd), Koggezorg en Gezond De Goorn. Uiteindelijk werd besloten om het simpel te houden: de nieuwe naam wordt Gezondheidscentrum De Goorn.

Overleg

Huidtherapeut Judith Doodeman is heel blij met het nieuwe centrum. "Het is fijn om samen onder één dak te zitten. Het maakt het makkelijker om eventjes iets te overleggen met collega's. Naast huidtherapie komen er aparte ruimtes voor fysiotherapie, Mensendieck, kinder-oefen-therapie, diëtist en De Omring thuiszorg."

Het samenwerkingsverband zal een flinke impuls geven aan de eerstelijns gezondheidszorg in de regio. Een nieuw gebouw biedt ook de mogelijkheid om de nieuwste snufjes aan te bieden. Zo wordt de apotheek uitgerust met een uitgiftekluis. "Dat betekent dat de mensen ook buiten de reguliere openingstijden hun medicijnen af kunnen halen. Met een code kan men dan een kluisje openen."

De bibliotheek is overigens niet verdwenen, maar welgeteld één deur opgeschoven naar een knusse locatie. Het nieuwe gezondheidscentrum en de bibliotheek zijn naaste buren van elkaar geworden. Beide profiteren van de zeer ruime, en gratis, parkeergelegenheid pal voor de deur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten