zondag 10 februari 2013

Woningbouwplan De Burgh krijgt groen licht provincie.

De verdere ontwikkeling van woningbouwplan De Burgh in De Goorn kan eindelijk van start. Nadat eerder nut en noodzaak van dit plan waren aangetoond is de provincie nu ook akkoord met de landschappelijke inpassing.
Afgelopen week boog de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkelingen (ARO) zich voor de derde maal over het plan, met als resultaat een positief advies aan Gedeputeerde Staten. De ARO beoordeelt of de ruimtelijke kwaliteit van een plan gewaarborgd is. Om aan de kritische beoordeling van de ARO te kunnen voldoen is het plan op onderdelen aangepast.Woningbouwplan.  De Burgh is gelegen in de hoek van de Zuid-Spierdijkerweg en De Burg en omvat ca. 300 woningen. Nu plan De Burghtlanden volledig is afgerond moet dit plan de woningbehoefte van hoofdkern Avenhorn/De Goorn de komende 10 jaar opvangen. De ontwikkeling zal gefaseerd plaatsvinden waarbij voor alle woningzoekenden wordt  gebouwd.
Het gaat daarbij om de categorieën goedkoop, middenduur en duur, waarbij een deel van de goedkopere woningen  in de huursector zal worden gerealiseerd. In het plan zullen verschillende woningtypes worden gebouwd, te weten: beneden-bovenwoningen, rijwoningen, twee-onder-1-kap-woningen en vrijstaande projectmatige woningen. Daarnaast worden ook vrije kavels uitgegeven.Nu de provincie met het woningbouwplan heeft ingestemd kan, in eerste instantie de bestemmingsplanprocedure worden afgerond. Vaststelling van het bestemmingsplan en aangepaste beeldkwaliteitsplan is voor juni 2013 gepland. Hierna starten we met het bouwrijpmaken van fase 1.

Als het plan geen verdere vertraging oploopt kan mogelijk voor het eind van dit jaar de eerste paal worden geslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten